< Tilbage

Aalborg Dressage Event viser potentiale for udvikling i topklasse23-05-2017 - 15:30

Både landstrænere og ryttere var begejstrede for Aalborg Dressage Event, der løb af stablen den 11. – 14. Maj. I år var der både CDI klasser for pony,junior, youngridere og U25, som endda var særdeles velbesøgte. ”Vi bliver taget godt imod af både TD og de frivillige, og der en rigtig god stemning i Aalborg – lige fra at vi ruller ind med lastbilen,” fortæller Bjarne Nielsen, der var i Aalborg med 7 ryttere, hvor flere var debutanter og skulle ud på de internationale baner for første gang. ”

Det er rigtig god træning for de unge at prøve kræfter med et internationalt stævne i trygge rammer, hvor de mærker nervøsiteten ved dyrelægetjek og bidtjek, som de ikke har prøvet før. Det her stævne handler om udvikling, og det er helt perfekt for de unge at komme her og prøve noget nyt,” siger Bjarne Nielsen.

 

ADE kan sætte skub i talentudviklingen
Ulrik Sørensen, som er landstræner for de unge, kunne heller ikke få hænderne ned, for hans ryttere, som han selv træner, blev placeret i ponyklasserne, og de unge talenter, han er landstræner for, vandt den ene placering efter den anden i junior- og youngriderklasserne.

Ulrik fortæller: ”Det er dejligt at være tilbage i Nordjylland og stedet her har udviklet sig siden Nordisk Mesterskab i 2015. Banerne er blevet bedre, og rammerne er dejlige at være i. Stævnet fungerer godt med et landstævne, der er koblet på, som giver liv og sikrer, at der er mange ryttere tilstede. Med et stævne som ADE, er der flere, som kan få international erfaring og vi får dermed en større bredde. Det giver også en større top, så vi udvikler flere talenter”, fortæller Ulrik.

 

De unge møder nye dommere, når de kommer til ADE, og får mere erfaring, og det gør, at vi kan bruge dette stævne til iagttagelse, uden at vi behøver at køre særligt langt,” slutter han.

 

ADE trækker udenlandske og kendte danske navne til
Men det er ikke kun de unge, som har glæde af ADE. En af de udenlandske ryttere finnen Stella Hagelstam siger: ”Det er vigtigt, at der findes stævner som disse, og vi kan lide at være her. Det giver en god erfaring.” Stella havde også en god tur, hvor hun netop fik et ridt i CDI3* GPS over 69% på den fine hoppe New Hill Julitrea, som kan blive kvalificerende for at få en billet til EM i Göteborg.

 

Daniel Bachman fra Blue Hors fortæller: ”Det er mit andet år til ADE, sidste år vandt jeg grand prix med Blue Hors Hotline. I år har jeg taget en ung hest med, som skal se noget nyt, Blue Hors Zee me Blue. Bundene er blevet rigtig gode, og det er dejligt, at der er stævner i Danmark som dette, så man ikke behøver at køre så langt.”

 

Der var også flere ryttere som var tilmeldt landstævneklasserne under ADE, og Bo Høstrup fortæller: ”Jeg er meget positivt overrasket. Det er rigtig god anledning for min hest at se noget nyt. Det var lige det, vi havde brug for.”

Lone Bang Larsen havde flere nye heste med til både CDI stor tur og til landsstævneklasser. Hun havde en ny hest med, som skulle introduceres for grand prix, hesten Dawin Toftagergard.

”Det har været meget positivt,” fortæller hun. ”Jeg red ud i går med en mærkelig fornemmelse, da hesten mente, vi var færdige lige inden programmet var slut, men ellers gjorde den det så fint. Lone havde også Bakkelys Onandt med, som vandt Intermediare om lørdagen.

 

ADE vækker begejstring blandt internationale dommere
Aalborg Dressage Event har slået sig fast som et blivende stævne, hvor dommere og officials gerne vil komme igen og flere har netop også været med fra start af de i alt 28 officials, der har været til stævnet i år. En af de nye dommere, der gæstede Finstrupgaard i år, var den norske dommer Trond Asmyr, som fortæller: ”Det var mit første år til dette stævne, og jeg havde en dejlig oplevelse. En ting er, at vi som dommere bliver taget godt hånd om, vigtigere var at rytternes tilbagemeldinger var så positive. Det virker som om, showet dækker en vigtig plads i den skandinaviske stævnekalender!,” siger Trond Asmyr. 

 

Der var deltagere i CDI klasserne fra Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland og Holland og ved B-stævnet var der yderligere deltagelse fra Australien og Spanien. I alt var der 600 starter fordelt mellem 480 starter til de nationale klasser og 120 starter til de internationale klasser. Det vidner om stor opbakning, hvor stævnet har fordoblet antal besøgene fra sidste år og nu har slået sig fast som et stævne, der prioriteres i stævnekalenderen af de nordiske ryttere.

 

 

 

< Tilbage